Últimament estic amb el mill, em ve molt de gust i no paro de trobar maneres de degustar-lo. Aquesta és una manera elegantota de preparar un plat de mill, com si fos una parmentier de patata, ben suau i lleuger i acompanyat d’unes verdures cruixents i una base de crema de carbassa, vaja què més li podem demanar a aquest plat? Ah sí! El mill es cuina ràpid, és un gran cereal amb múltiples propietats i és remineralitzant!!

Ingredients per a 4 persones:

Per la parmentier: ½ tassa de mill net, 1 ceba (tallada a mitges llunes), oli, sal, aigua, llet vegetal, pebre.

Per la crema de carbassa: 1 ceba (tallada a mitges llunes), ½ tros de carbassa (a dauets), sal, oli, aigua.

Per les verdures: 1 grapat de mongetes rodones, 1 carbassó ecològic (tallat a mitges llunes gruixudes), 1 cull postres de suc concentrat de poma.

Preparació:

Per la parmentier

  1. En una olla amb una mica d’oli, afegir la ceba i la sal i potxar-la a foc mig durant 10 minuts.
  2. Afegir-hi el mill net i 2 tasses d’aigua. Quan bulli, afegir un toc de sal, baixar el foc i coure tapat fins que estigui cuit o hagi absorbit tota l’aigua.
  3. Quan encara estigui calent, posar el mill en un vas batedor amb un raig d’oli, una mica de pebre i triturar. Per aconseguir una textura cremosa afegir aigua o llet vegetal.

Per la crema de carbassa

  1. En una olla amb una mica d’oli, afegir la ceba i la sal i potxar-la a foc mig durant 10 minuts.
  2. Afegir la carbassa, un dit d’aigua, abaixar el foc i tapar. Coure fins que la carbassa estigui molt cuita i tova.
  3. Triturar.

Per les verdures

  1. En una olla amb aigua i sal escaldar 3’ les mongetes i el carbassó tallat.
  2. Escórrer i saltejar uns minuts en una paella amb unes gotes d’oli, i al final caramelitzar amb el suc concentrat de poma.

Finalment muntar el plat amb una base de crema de carbassa, un flamet de parmentier de mill i les verdures caramelitzades pel damunt. Es pot donar un toc amb unes llavors.

Anuncis