Amb tants dies de tramuntana ens hem “assalvatjat” una mica i entre ventada i ventada hem preparat un arròs salvatge, deliciós només bullir-lo, molt aromàtic i amb un alt valor nutritiu. Avui amb una picada rústica per a donar-li el toc final, i com sempre, sense massa complicacions!

 

Ingredients per a 2 persones (*)

75gr d’arròs salvatge, 1 ceba a mitges llunes fines, 1 carbassó a trossos grans, sal.

Per la picada: 10-12 olives negres sense os, 4 tomàquets secs en oli, 1 grapat d’ametlles torrades pelades.

Preparació:

  1. Coure l’arròs salvatge en una olla amb aigua (La proporció és 1 mesura d’arròs per 2 1/2 mesures d’aigua), primer a foc fort per portar a ebullició, quan estigui bullint afegir sal i a continuació baixar el foc i deixar coure tapat fins que estigui cuit.
  2. Preparar la picada posant tots els ingredients en un vas batedor i donar-li dos cops de “túrmix”, ha de quedar picat però no molt fi.
  3. En una paella coure la ceba a foc mig amb oli i sal 5 minuts, sense tapar.
  4. Afegir els trossos de carbassó i Cuinar juntament amb la ceba remenant sovint, fins que quedin fets però una mica cruixents.
  5. Afegir-hi l’arròs cuit i la picada. Remenar i deixar cuinar tot junt uns minuts. Rectificar de sal si calgués (amb sal o amb tamari)

(*) Les racions que preparem de cereal són més petites ja que el nostre àpat es compon d’un 25% de cereal integral. La composició de la resta del plat la podeu consultar a l’apartat “El plat ideal”

Anuncis