Molt fàcil, de debò, encara que sembli un plat de diumenge al final és tot decoració i ara que ja tenim l’estiu aquí un bacallà esqueixat amb escopinyes dins una terrina de mill resulta força refrescant.

La única condició és comprar un bon bacallà al punt, d’aquests de bacallaneries, dels que li fots una pessigada al paquet abans de sortir de la botiga!! 

Ingredients per a 2 persones:

70gr de mill, 100gr de bacallà al punt de sal, 1 tomàquet per amanir pelat, 1 llauna d’escopinyes, 1 cs vinagre d’arròs, 2 cs d’oli d’oliva verge extra.

Olivada: ½ pot d’olives negres sense pinyol, oli d’oliva verge extra, salsa de soja o tamari.

Glacé de musclos: 1 llauna de musclos en escabetx, 20 ametlles torrades sense pell, suc de la llaunya.

Decoració: hortalisses crues, llavors de sèsam.

Preparació:

  1. Netejar el mill ben net. Posar-lo en una olla amb l’aigua (proporció 3 parts d’aigua per 1 de mill) a foc fort i portar a bullir. En aquest moment afegir sal, baixar el foc al mínim i tapar. Deixar coure uns 15m fins que no quedi aigua.
  2. Mentrestant, tallar el bacallà i el tomàquet a dauets petits, barrejar en un bol juntament amb les escopinyes i deixar macerar amb el vinagre d’arròs i l’oli d’oliva a la nevera.
  3. Un cop fet el mill i encara calent, triturar i fer un puré molt fi. Pintar amb oli dos motlles rodons i omplir-los amb el puré de mill (jo vaig fer servir 2 gots de zurito per a que quedés un flam ben ample i baixet) i deixar atemperar. Després posar-los a la nevera.
  4. Preparar la olivada triturant tots els ingredients, afegint la quantitat de salsa de soja al gust.
  5. Preparar el glacé triturant els ingredients i reservar al congelador.
  6. Muntar el plat:
    1. Fer una rotllana d’olivada al voltant del plat.
    2. Desemmotllar el mill i amb una cullereta petita o un estri de fer boletes de meló buidar la terrina pel centre de manera que quedi una corona de mill. (buidar fins abaix) Col·locar en un extrem i omplir-lo amb l’esqueixada.
    3. Treure el glacé del congelador i fer dues boletes que col·locarem en la resta d’espai buit del plat.
    4. Acabar de decorar amb trossets d’hortalisses crues, unes llavors de sèsam per sobre i un rajolinet d’oli.
Anuncis