A veure…que com la pizza ben bé no queda clar! Ni queda tant cruixent ni tant…no sé…però és una gran manera de menjar coliflor!! Coi que al que se li va ocórrer té mèrit! A casa l’hem anat fent quasi setmanalment i cada vegada amb coses diferents així que us passo la que últimament ens quadra més però no us dic que no surti una versió 2 millorada! Ara, per animar-vos a tastar-la és un gran inici! Us poso la recepta de la base perquè “lo de dalt” és una mica el què arreplegues a la nevera aquell vespre, vaja que tot hi va bé!!

 PIZZA DE COLIFLOR

Ingredients per a 4 persones:

1 coliflor, 1 paquet de tofu fumat, ½ tassa d’anacards crus, alfàbrega seca, sal, oli, olives negres.

Preparació:

  1. Separar les flors de la coliflor i rentar-les. Amb una picadora (tipus un,dos,tres, picadora m….!!) o bé un ratllador finet, es pica la coliflor, com si quedés un cuscús.
  2. En una paella amb una mica d’oli es salteja la coliflor amb una mica de sal, anem remenant de tant en tant i la deixem coure uns 10 minuts per a que deixi anar l’aigua i quedi una mica dauradeta (així la pizza no tindrà gust de coliflor bullida)
  3. En un vas batedor hi posem el tofu fumat a trossets, els anacards, les olives, l’alfàbrega seca a gust, un raig d’oli i es tritura tot fins que quedi una consistència de paté.
  4. En un bol gros es barreja la coliflor saltejada amb el paté de tofu (amb les mans va millor)
  5. En una safata pel forn amb paper de forn, hi posem la barreja anterior i ho anem aplanant amb les mans de manera que anem fent una capa uniforme d’aquesta massa (en forma rodona o quadrada). Ho posem al forn a 200ºC uns 40 minuts o fins que la massa es comença a daurar. En aquest moment es retira del forn i s’hi posa al damunt l’acompanyament escollit i altre cop al forn fins que estigui tot cuit.
Anuncis