Aquí tens un plat únic per a aquests dies en els que vulguis que no ens passem una mica, perquè és un cop a l’any, perquè no vols fer un lleig, perquè et ve de gust…sigui com sigui és difícil en alguns moments no fer algun que altre excés, no passa res!! Perquè si a sobre ens hem de sentir malament…tenim 360 dies a l’any per a portar-nos bé així que endavant!! Aquest plat porta una mica de cada un dels grups d’aliments que necessitem i a sobre està escandalós, perfecte per una recuperació òptima, perquè després ens entra el cuc de fer plans detox, règims postnadalencs, alerta sobretot!! No facis bestieses!

 

Ingredients per a 4 persones:

4 moniatos petits, 240gr llenties beluga seques (o 580gr aprox. si són ja cuites), 4 fulles col kale, 1 magrana, 1 grapat de nous de macadamia crues (o ametlles), 4cs oli d’oliva verge extra, 3cs tamari, 1cs romaní, 1 tros d’alga kombu.

Preparació:

  1. En una olla posar les llenties netes i escorregudes, aigua que cobreixi, una fulla de llorer i l’alga kombu. Coure a foc fort fins que bulli. Llavors abaixar a foc suau i tapar, deixar coure uns 20m fins que estiguin cuites. Escórrer i reservar.
  2. Pelar els moniatos i tallar-los a daus, coure al vapor fins que estiguin cuits (un 5-10m) (també es poden fer a dauets i coure al forn si teniu més temps, queden boníssims!)
  3. Aprofitar la mateixa olla per fer al vapor la col kale, a la que hem tret el nervi central de la fulla i l’hem tallat a trossets. Amb uns 3m al vapor estarà a punt.
  4. Obrir i desgranar la magrana. Reservar.
  5. En una paella torrar lleugerament les nous de macadamia filetejades. Reservar.
  6. Preparar la vinagreta triturant l’oli d’oliva, el tamari i el romaní. Reservar.
  7. Muntar el plat amb tots els ingredients i amanir amb la vinagreta.
Anuncis