Últimament estic obsessionada en buscar noves maneres, fàcils, però sobretot atractives i divertides per a que la “peque” de la casa, la crítica culinària més exigent, mengi de tot. La veritat és que li agrada pràcticament tot el què li fem, però jo no sóc de les de fer cada dia de la setmana el mateix, així que em toca pensar i pensar!! I aquesta vegada donava gust veure-la menjar-se aquest raviolis! OUUUYEAHHH!! La versió adulta va acompanyada d’una salsa de miso potent, i el farcit no és més que una parmentier de mill que ja tinc en alguna altra recepta del bloc. De fet, es poden farcir de tot el què us passi pel cap i jo, segur que en faré una altra versió!

El més important és aconseguir una bona carbassa de les allargades…

carbassa

 

 Ingredients 4 persones:

Pels raviolis de carbassa: la part de dalt d’una carbassa allargada, oli d’oliva verge extra, sal.

Per si voleu fer la parmentier de mill: veure recepta aquí!

Per la salsa miso: 2 cullerades soperes de miso marró clar – white miso (si és del marró fosc – mugi miso, posar-ne una mica menys ja que és més fort), aigua tíbia, pols d’alga nori.

Preparació:

  1. Preescalfar el forn a 180ºC
  2. Separar la part de dalt de la carbassa més estreta de la més ample (de la més opaca de la que té les llavors). La pelem per retirar-ne la pell i fem llesques molt fines amb una mandolina (o un ganivet però no queda tant bé ni tant fi)
  3. En una safata de forn amb paper de forn, col·locar els discs de carbassa i pinzellar per les dues cares amb una mica de sal i oli.
  4. Coure al forn entre 5-10 minuts (depèn del gruix de carbassa), retirar del forn i reservar.
  5. Mentrestant farem la parmentier de mill o el farcit escollit.
  6. Per fer la salsa miso, només cal barrejar en un got el miso amb l’aigua tíbia fins que quedi una textura de crema o salsa.
  7. Finalment només cal muntar els raviolis, un disc a sota, una mica de farcit al mig d’aquest, un disc a sobre i prémer lleugerament per a que quedin enganxats. Salsejar i espolvorejar amb pols de nori*.

*Per fer la pols de nori, si la voleu fer a casa, només cal agafar una làmina i amb una espelma, acostar-la per la part més rugosa per sobre la flama, sense tocar però el suficient a prop per a que es vagi com torrant lleugerament, si us hi fixeu canvia a un color verdós.  Només es fa per la part rugosa i després es talla a trossets i es passa per un molinet de cafè o similar. Jo quan m’hi poso ja en faig unes quantes i guardo la pols en un pot per espolvorejar qualsevol plat.

Anuncis