Aquesta és una de les cremes que vàrem servir el cap de setmana de Ioga, Cuina i Natura…i segur que quan els vaig dir a tot aquell grup de gent que per començar el cap de setmana anaven a menjar una crema de xirivia, deurien pensar…com? Allò que es posa al “caldu”? Jo, no he vist una verdura tan poc valorada i tan versàtil alhora, amb la que es poden fer plats sorprenents com aquest. Així és que el meu consell és que aprofitem que ara es venen com a verdures per a fer brous abans no es converteixi en una verdura gourmet!!

Aquesta recepta va dedicada directament al grup de “ioguistes” del cap de setmana passat. Desitjo que la gaudiu a casa!!

Per cert….el títol complet és CREMA DE XIRIVIA AMB AMETLLA MARCONA I OLI D’ALL NEGRE!!

 

Ingredients 6 persones:

3 porrros, 8 xirivies, 80gr d’ametlla marcona (i algunes més per filetejar i torrar), 5 alls negres, ½ Tassa d’oli d’oliva verge extra, porradell picat (ciboulet), aigua de la bona.

Preparació:

  1. Pelar i tallar els porros a rodanxes gruixudes, d’uns dos dits de gruix.
  2. Pelar les xirivies i tallar-les a rodanxes una mica més fines (ja que són més dures que els porros)
  3. Sofregir el porro en una olla amb una mica d’oli i sal, a foc mig i sense tapa.
  4. Quan estiguin una mica daurats (poquet), afegir les xirivies i deixar saltejar uns minuts més.
  5. Afegir les ametlles Marcona i aigua que cobreixi 1 dit les verdures.
  6. Posar a foc fort per a que arrenqui el bull i quan ho faci, abaixar el foc suau i tapar. Deixar coure uns 25m.
  7. Un cop estigui fet, posar les verdures al batedor o al túrmix, afegint l’aigua de cocció de mica en mica per a aconseguir la textura correcte. Quan ja la tinguem al punt, afegir un raig d’oli i batre de nou per a emulsionar la crema.

Per a fer els extres….

  1. Filetejar unes ametlles i torrar-les en una paella sense oli, remenant contínuament.
  2. Per un altre costat triturar els alls negres amb l’oli

Muntar el plat…

Pots servir la crema amb les ametlles torrades per sobre (que n’hi hagi força!), un rajolí de l’oli d’all negre (alerta que és potent) i finalment el porradell picat.

Anuncis